Akseki kaç rakım?
Akseki, Türkiye’nin Antalya ilinin bir belediyesi ve ilçesidir. Alanı 1.544 km2’dir ve nüfusu 10.477’dir (2022). Kardelenleriyle bilinen Akseki, Batı Toros Dağları’nda 1100 m yükseklikte yer alır ve Türkiye’nin Antalya ilinin bir belediyesi ve ilçesidir. Alanı 1.544 km2’dir ve nüfusu 10’dur.
Akseki’nin nüfusu kaç?
Kulüpler ilçe dışında bulunan girişimciler tarafından finanse edilmektedir. NÜFUS: Akseki’nin nüfusu 2015 yılı itibarıyla 11.088’dir. Bu nüfusun 5.558’i erkek, 5.558’i kadındır.
Akseki’nin neyi meşhur?
Akseki’nin ekşi tarhanası, filizli pilavı, nohutlu et yemeği, eriştesi ve demir tatlısı gibi yöresel lezzetleri tulum peyniri ve balıyla meşhurdur.
Akseki hangi Türk boyu?
Ancak Türklükten ve Türk dilinden bihaber olan vicdanlı yöneticiler tarafından isim Akseki olarak değiştirildi. Neyse ki yeni isim Teke Yörüklerinin bir kolu olan Akseki’ye verildi. Görüldüğü gibi Akseki ismi sanıldığı gibi coğrafi özelliğinden değil, mensup olduğu Yörük Türkmen aşiretinden gelmektedir.
Akseki Alevi mi?
Akseki ve çevresinde birçok Alevi dergahı kurdular. Akseki Türkmenlerinin çoğunluğu Avşar kabilesinden Yıldızhan’ın soyundan geliyor.
Akseki adı nereden gelmiştir?
C- Fatih Sultan Mehmet zamanında Fatih’te Akseki Kemalettin adında bir alim yaşıyordu. Sultan bu alimlerden oluşan grubu o zamanlar nüfusu az olan Marla’ya gönderdi. Bu bölgeye bu alimin isminden dolayı AKSEKİ denmektedir.
Akseki hangi ilçeye yakın?
Doğuda Gündoğmuş ve Bozkır ilçeleri, batıda Manavgat ve İbradı ilçeleri, kuzeyde Beyşehir ve Seydişehir ilçeleri, güneyde ise Manavgat ve Gündoğmuş ilçeleri bulunmaktadır.
Akseki ne zaman Antalya’ya bağlandı?
O dönemde Marla (Marulya) adıyla anılan ilçe, 1872 yılına kadar Akseki adıyla Alanya’ya, daha sonra da Antalya’ya bağlandı.
Akseki’nin kaç mahallesi var?
alan 2.
Aksekiden sonra hangi şehir gelir?
İLÇELER: Antalya İli İlçeleri; Akseki, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, İbradı, Demre, Kaş, Kemer, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Serik, Muratpaşa, Konyaaltı, Aksu, Döşemealtı, Kepez.
Akseki’de deniz var mı?
Deniz yoluyla ulaşılabilen Akseki Koyu, berrak denizi, serin suları ve güzel plajıyla görülmeye değerdir.
Akseki’den ne alınır?
Akseki’den ayrılmayanlar için hayvancılık, arıcılık, ağaççılık, kardelen, salep, kekik ve bayram yağı, peynir, tereyağı ticareti başlıca geçim kaynaklarıdır.
Salur boyu Alevi mi?
Bunların hemen hepsi Türkmen (Oğuz) kökenli Alevilerdir. Öyle ki Tokat’ta -Dodurga’dan Salur’a kadar- Afşar’dan Kınık’a kadar 24 Oğuz boyunun hemen hepsinde Aleviler yaşamaktadır.
Yörüklerin mezhebi nedir?
Bugün Edremit ve çevresindeki Tahtacılara Yörükler tarafından Türkmen denmektedir. Bu bölgede Türkmenlik Alevilik veya Kızılbaş anlamına gelmektedir.
Eymür boyu Alevi mi?
Belgelerinde şu şekilde tanımlanan bir Türkmen Oğuz boyudur: Günümüzde Anadolu’nun çeşitli bölgelerindeki Eymir köyleri Alevi veya Sünni inancına sahiptir.
Antalya Gündoğmuş rakımı kaçtır?
900 mGündoğmuş / rakım
Akseki’de deniz var mı?
Deniz yoluyla ulaşılabilen Akseki Koyu, berrak denizi, serin suları ve güzel plajıyla görülmeye değer.
Akseki Konya’dan ne zaman ayrıldı?
1872 yılında Alanya’dan ayrılan Akseki, 1901 yılında Konya Vilayetinin bünyesinde bağımsız bir sancak haline geldi.
Antalya Akseki kaç saat sürüyor?
Antalya’dan Akseki’ye yolculuk özel araçla yaklaşık 2 saat 30 dakika sürmektedir. İlçeye, Antalya Otogarı’ndan her saat kalkan toplu taşıma araçlarıyla yaklaşık 3 saatte ulaşılabilmektedir.